سئو فنی یا سئو تکنیکال چیست ؟سئو تکنیکال با سئو داخلی و خارجی چه تفاوتی دارد؟اهمیت سئو تکنیکال چیست؟
سئو فنی یا سئو تکنیکال چیست ؟
«سئو تکنیکال یا سئو فنی» (Technical SEO) یکی از زیرمجموعههای سئو است و به عناصر پشت صحنهای مرتبط میشود که در افزایش بازدید طبیعی (ارگانیک) وبسایت شما نقش دارند. از این عناصر میتوان به معماری سایت، بهینهسازی برای موبایل و سرعت بارگذاری صفحه اشاره کرد. ممکن است به این جنبه از سئو توجه بسیار زیادی نشود، اما باید بدانید که سئو تکنیکال بسیار مهم است.
اولین گام برای بهبود سئو تکنیکال این است که بفهمید در چه وضعیتی قرار دارید. برای این کار باید عملکرد وبسایت را به خوبی بررسی کنید. دومین گام برای بهبود سئو فنی، برنامهریزی برای رفع مشکلاتی است که در این بررسی متوجه آنها شدهاید. در این مطلب، تکنیکهای سئو تکنیکال و جزئیات آنها را بررسی میکنیم.
سئو تکنیکال با سئو داخلی و خارجی چه تفاوتی دارد ؟
بسیاری از متخصصان بهینهسازی وبسایت، سئو را به سه گروه مختلف تقسیم میکنند. این دستهها شامل سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال میشود. به طور کلی، سئو داخلی به محتوای صفحات، سئو خارجی به اعتبار و محبوبیت صحفات شما از نظر وبسایتهای دیگر و سئو تکنیکال یا فنی به عناصری مانند ساختار وبسایت و سرعت بارگذاری صفحات مرتبط میشود.
سئو تکنیکال یا فنیهمانطور که گفتیم، سئو تکنیکال یا فنی به بهینهسازی جنبههای فنی وبسایت برای بهبود رتبه در موتورهای جستجو گفته میشود. بهبود سرعت وبسایت، ساده کردن ساختار وبسایت برای «خزش یا کراولینگ» (Crawling) و قابل درک کردن آن برای موتورهای جستجو از بخشهای اصلی و بسیار مهم سئو فنی است. میتوان گفت که سئو فنی بخشی از سئو داخلی است، چراکه برای بهبود عناصری درون وبسایت به منظور دریافت رتبههای بهتر در موتورهای جستجو به کار گرفته میشود.
اهمیت سئو تکنیکال چیست ؟ممکن است وسوسه شوید که این بخش از سئو را به کلی نادیده بگیرید و از آن بگذرید، اما باید بدانید که سئو تکنیکال نقش بسیار مهمی در افزایش ترافیک وبسایت ایفا میکند. ممکن است زمانی محتوای شما کاملاً بینقص و مفید باشد، اما موتورهای جستجو نتوانند آن را درک کنند. در نتیجه این محتوا به افراد بسیار کمی نمایش داده میشود. بدون در نظر گرفتن معیارهای سئو تکنیکال، موتورهای جستجو نمیتوانند محتوای شما را به خوبی درک کنند.
گوگل و موتورهای جستجوی دیگر میخواهند که بهترین نتایج موجود را برای «کوئریها» (Query) یا جستجوهای کاربران ارائه کنند. بنابراین، رباتهای این موتورهای جستجو تلاش میکنند که وبسایتها را بر اساس معیارهای خاصی رتبهبندی کنند. همانطور که گفتیم، توجه به بهبود سئو تکنیکال میتواند به بهبود رتبه شما کمک کند و برعکس این موضوع نیز صادق است. اگر وبسایت شما مشکلات فنی جدی داشته باشد، ممکن است موتورهای جستجو به کلی وبسایت شما را بلاک و از فهرست نمایهگذاری یا ایندکس حذف کنند.
اما سئو فنی فقط به موتورهای جستجو کمک نمیکند. وبسایتها باید سریع و تمیز باشند و استفاده از آنها ساده باشد تا رضایت کاربران را جلب کنند. به همین دلیل، توجه به اصول اولیه سئو هم برای ساده کردن کار موتورهای جستجو و هم برای جلب رضایت کاربران ضروری است.
چک لیست سئو تکنیکالسئو تکنیکال کمی پیچیده است و برای آن باید به جزئیات بسیار زیادی توجه کنید. در ادامه این مطلب درباره جزئیات سئو فنی بیشتر میخوانید. اما به طور کلی، میتوان گفت که هشت نکته زیر، ویژگیهای وبسایتهای بهینه شده از نظر فنی است.
سریع بودن
سرعت بارگذاری صفحات باید بالا باشد. کاربران در عصر حاضر به طور معمول صبر زیادی ندارند و نمیخواهند مدت زیادی منتظر باز شدن یک صفحه بمانند. مطالعهای در سال ۲۰۱۶ نشان میدهد که ۵۳ درصد از کاربران وبسایتها در موبایل، صفحاتی با سرعت بارگذاری بیشتر از ۳ ثانیه را ترک میکنند. بنابراین اگر بارگذاری صفحات شما سریع نباشد، ترافیک بسیار زیادی را از دست میدهید.
قابلیت خزش یا کراولینگموتورهای جستجو از رباتها برای خزش و دریافت اطلاعات وبسایتها استفاده میکنند. برای بهبود این قابلیت میتوانید از روشهای زیادی بهره بگیرید. برای مثال میتوانید خزش یک محتوای خاص را محدود کنید یا کاری کنید که صفحههای کراول شده در صفحات نتیجه جستجو نمایش داده نشوند یا لینکهای صفحه را فالو نکنند. همچنین میتوانید با استفاده از لینکهای داخلی، به رباتها در درک بهتر محتوای صفحهها کمک کنید.
نداشتن لینکهای خرابباز کردن صفحههایی که در واقع وجود ندارند، میتواند کاربران را ناراحت یا خشمگین کند. اگر لینکی خراب یا ناموجود در سایت شما وجود داشته باشد، افراد خطای ۴۰۴ دریافت میکنند. این موضوع میتواند تأثیر بسیار بدی در تجربه کاربری مخاطبان داشته باشد. علاوه بر این، موتورهای جستجو نیز دوست ندارند صفحاتی با این خطا را پیدا کنند.
به طور کلی بیشتر وبسایتها تعدادی لینک خراب دارند، چراکه همواره در حال تغییرند. اما با استفاده از ابزارهای مختلف میتوانید این خطاها را رفع کنید و تعداد لینکهای خراب را کاهش بدهید. برای مثال میتوانید با «ریدایرکت یا تغییر مسیر» (Redirect) و انتقال لینکهای خراب و قدیمی با صفحات جدید، این مشکل را برطرف کنید.
نداشتن محتوای کپی«محتوای کپی یا دوپلیکیت» (Duplicate)، چه در خود وبسایت شما باشند و چه از وبسایتهای دیگر کپی شده باشند، موتورهای جستجو را گیج میکنند. موتورهای جستجو هنگام مواجهه با این نوع از صفحات، نمیدانند که باید به کدام صفحه رتبه بالاتری بدهند. در نتیجه ممکن است صفحات با محتوای مشابه را پایینتر از صفحات دیگر نشان بدهند.
گاهی اوقات ممکن است بدون این که بدانید، محتوای کپی داشته باشید. برای مثال ممکن است بر اثر اشکالات فنی، یک محتوا با دو URL مختلف نمایش داده شود. این محتوا در تجربه کاربری مخاطبان تأثیری ندارد، اما موتورهای جستجو متوجه آن میشوند و شما را جریمه میکنند. خوشبختانه با استفاده از تگهای «کنونیکال» (Canonical) میتوانید این مشکل را رفع کنید. تگهای کنونیکال، صفحه اصلی محتوا را به موتورهای جستجو معرفی میکنند.
امن بودنوبسایتهای بهینهسازی شده از نظر فنی، باید امن باشند. توجه به امنیت وبسایت، احترام به حریم خصوصی کاربران است. میتوانید کارهای زیادی برای امنسازی وبسایت خود انجام بدهید و استفاده از HTTPS از مهمترین اقدامات برای ایجاد امنیت است.
با استفاده از HTTPS مطمئن میشوید که هیچکس نمیتواند دادههای ردوبدلشده بین وبسایت و مرورگر را به دست بیاورد. برای مثال اگر افراد در وبسایت شما وارد حساب کاربری خود شوند، اطلاعات کاربریشان محفوظ میماند. برای اجرای HTTPS در وبسایت باید گواهی SSL داشته باشید.
داشتن دادههای ساختاریافته
«دادههای ساختاریافته» (Structured Data) به موتورهای جستجو در درک بهتر محتوا و کسبوکار شما کمک میکنند. با استفاده از این دادههای ساختاریافته میتوانید به موتورهای جستجو بگویید که چه محصولی میفرشید یا چه نوع محتوایی در وبسایت خود قرار میدهید. علاوه بر این، امکان ارائه جزئیات محتوا و محصولات از این طریق برای شما فراهم میشود.
از آنجایی که این دادهها فرمت مشخصی دارند، زمانی که شما اطلاعات لازم را به موتور جستجو ارائه میکنید، موتورهای جستجو میتوانند آن را به سادگی بیابند و درک کنند. این موضوع باعث میشود که محتوای شما بیشتر دیده شود و شرایط لازم برای نمایش به شکل «ریچ ریزالت» (Rich Result) را به دست بیاورد.
داشتن سایت مپ XML«XML Sitemap» فهرستی از تمام صفحات وبسایت شما است. این فهرست، نقشه راه وبسایت شما را به موتورهای جستجو نمایش میدهد و با استفاده از آن میتوانید مطمئن شوید که موتورهای جستجو هیچ بخشی از محتوای مهم شما در سایت را از دست نمیدهند. سایتمپ XML به طور معمول شامل پستها، صفحهها، تگها و انواع دیگر پستهای شما به شکل دستهبندی شده میشود و تعداد تصاویر و آخرین تاریخ ویرایش هر صفحه را نیز در بر میگیرد.
در حالت ایدهآل، وبسایتها نباید به سایت مپ XML نیاز داشته باشند. اگر وبسایتی ساختار لینک داخلی کارآمدی داشته باشد که تمام مطالب را به خوبی به هم مرتبط کند، رباتها دیگر به سایتمپ نیازی نخواهند داشت. اما همیشه سایتها بهترین ساختار را ندارند و داشتن سایتمپ XML میتواند به آنها کمک کند.
استفاده از تگ hreflang در وبسایتهای بینالمللیاگر وبسایت شما در چند کشور با زبانهای مختلف فعالیت داشته باشد، موتورهای جستجو برای درک کشور و زبان مقصد به کمی کمک نیاز خواهند داشت. اگر به موتورهای جستجو در درک تمایز زبانها و کشورهای مختلف کمک کنید، محتوای وبسایت به زبان درست برای مخاطبان در هر منطقه جغرافیایی نمایش داده میشود.
با استفاده از تگهای hreflang میتوانید این کار را انجام بدهید. این تگها به شما امکان تعریف صفحات برای کشورها و زبانهای مختلف را میدهند. این موضوع گاهی به شما در حل مشکل محتوای کپی نیز کمک میکند. برای مثال اگر وبسایتی دارید که در آمریکا و بریتانیا فعالیت میکند و برای هر دو منطقه، یک محتوا را به زبان انگلیسی نشان میدهد، گوگل متوجه میشود که این محتوا کپی نیست و به مناطق جغرافیایی مختلفی اختصاص یافته است.
منبع:فرادرس
برچسب: ،