نحوه ایجاد دسترسی برای سایر کاربران در گوگل سرچ کنسول،حذف صفحه از نتایج جستجوی گوگل و ...
این قسمت به مدیران سایت این امکان را میدهد تا به صورت موقت یک صفحه را از نتایج جستجوی گوگل حذف کنند. این ابزار جلوی دیده شدن سایت توسط ربات گوگل را نخواهد گرفت و تنها صفحه یا صفحاتی را از نتایج جستجوی گوگل حذف خواهد کرد. برای حذف دائم یک صفحه از نتایج جستجوی گوگل علاوه بر ثبت درخواست Removal در سرچ کنسول، باید صفحه را از سایت هم حذف کنید.
امروزه یکی از پیشنیازهای ضروری در فضای وب نمایش درست سایت در دستگاههای مختلف نظیر کامپیوتر، تبلت و موبایل است. طبق آخرین آمار در سال ۲۰۲۲ بیش از نیمی از ترافیک اینترنت از دستگاههای موبایل نشات میگیرد. قسمت Mobile Usability در گوگل سرچ کنسول به شما وضعیت سازگاری با موبایل سایت را نشان میدهد.
گزارش کاربرد پذیری موبایل در سرچ کنسول تا ۱۰۰۰ آدرس اینترنتی از سایت شما را بررسی میکند. این گزارش به شما خواهد گفت که بر اساس استاندارهای گوگل کدام یک از صفحات با موبایل سازگار هستند وکدام یک دارای خطا هستند. با کلیک بر روی هریک از این خطاها مشکل صفحه نشان داده میشود.
بهبودها (Enhancements):در قسمت بهبودها یا Enhancement میتوانید وضعیت اسکیمای سایت (دادههای ساختار یافته) را مدیریت کنید. اسکیما به سایت شما کمک میکند تا در صفحات جستجو از سایر نتایج متمایز باشید و نتایج غنی (Rich Result) بدست آورید. ستارههای در کنار نتایج در صفحات جستجو، پرسش و پاسخهای زیر هر لینک از مثالهای نتایج غنی در صفحات گوگل هستند. نتایج غنی در صورتی قابل نمایش در صفحات جستجو هستند که بدون خطا باشند و برای گوگل معتبر باشند. اطلاعات بخشهای مختلف صفحه Enhancement در رفع خطاهای مربوط به اسکیمای سایت به شما کمک خواهد کرد.
بخش Enhancement به طور کلی بیشتر به وضعیت دادههای ساختار یافته یا اسکیما در سایت میپردازد.
امنیت و اقدامات دستی (Security and Manual Actions)گوگل اقدامات گستردهای برای جلوگیری از تولید محتوای اسپم (هرزه نگاری) و پایبندی وبسایتها به خطوط مشی خود انجام میدهد. در صورتی که سایت شما هریک از خطوط مشی مورد نظر گوگل را نقض کند، گزارش این اتفاقات را در قسمت اقدامات دستی میتوانید ببینید. موارد لیست شده در قسمت اقدامات دستی عموما به صورت اتوماتیک قابل تشخیص نیستند و نیاز به بررسی دستی توسط یک فرد دارند.
استفاده از روشهای سئوی کلاه سیاه منجر به جریمه شدن سایت یا اصطلاحا پنالتی شدن سایت خواهد شد و در صورت استفاده از این روشها افرادی در گوگل به صورت دستی اقدام به بررسی سایت و ارسال هشدار برای مالک وبسایت درباره نقض خطوط مشی گوگل میکنند. به همین دلیل نام این قسمت Manual Action یا اقدامات دستی نام دارد. عدم رسیدگی به هشدارهای موجود در این قسمت میتواند منجر به حذف کل سایت یه بخشهایی از سایت شما در نتایج جستجوی گوگل شود.
نحوه دسترسی به گزارش اقدامات دستی
برخی از موارد که منجر به دریافت اخطار در قسمت manual action خواهد شد به شرح زیر است:
- لینک پروفایل غیر طبیعی و وجود بکلینکهای خریداری شده
- سایت شما هک شده باشد.
- مخفی کردن بخشهایی از محتوای سایت برای کاربرات به منظور فریب دادن موتورهای جستجو (Cloaking)
- محتوای اسپم و بی ارزش که بصورت خودکار تولید شده باشد و ارزشی نداشته باشد.
در قسمت Security نیز در صورتی که سایت شما مشکلات امنیتی داشته باشد به شما اخطار داده خواهد شد.
خوب است بدانید
قسمت ابزارها و گزارشهای قدیمی (Legacy Tools and Reports) مربوط به نسخه قدیمی گوگل سرچ کنسول هستند که هنوز در نسخه جدید جایگزین نشدهاند. مهندسان گوگل همچنان در حال توسعه نسخه جدید گوگل سرچ کنسول هستند. ابزارهایی نظیر International Targeting از جمله ابزارهایی بودند که قبلا در این قسمت قرار داشتند و گوگل در سال ۲۰۲۳ این بخش را از گوگل سرچ کنسول حذف کرد. باتوجه به تغییرات دایمی گوگل سرچ کنسول، ما در این راهنما به این بخش نمیپردازیم.
گزارش لینکها (Links Report)لینک سازی بخش مهمی از سئو است. اطمینان از داشتن لینک پروفایل سالم منجر به افزایش اعتبار شما نزد گوگل خواهد شد. دریافت لینک از سایتهای معتبر باید در استراتژی سئو شما جایگاه ویژهای داشته باشد. گزارش لینکها در گوگل سرچ کنسول به شما امکان مشاهده و بررسی لینکهای ورودی به سایتتان را میدهد.
این گزارش به شما نشان میدهد چه سایتهایی به سایت شما لینک دادهاند و از چه متنی برای لینک استفاده کردهاند. همچنین این گزارش نمای کلی از وضعیت لینکهای داخلی سایت را نشان میدهد و اینکه هر صفحه چه تعدادی لینک از سایر صفحات سایت دریافت کرده است.
بررسی لینکهای داخلی و لینکهای خارجی (بک لینک) در گوگل سرچ کنسول
بطور کلی در این قسمت از گوگل سرچ کنسول سه گزارش وجود دارد:
- Top Linked Pages: صفحاتی که بیشترین لینکها را روی سایت شما دارند.
- Top Linking Sites: سایتهایی که بیشترین لینکها را به سایتتان دارند.
- Top Linking Text: کلماتی که بیشترین کاربرد را برای ایجاد لینک داشتهاند.
اگر در استفاده از گوگل سرچ کنسول تازه وارد هستید، با گزارش Top Linked Pages شروع کنید. با کلیک روی هرکدام از URLها، میتوانید لیست سایتهایی که به آن آدرس لینک دادهاند را ببینید. سپس روی هرکدام از این سایتها کلیک کنید تا صفحهای که از آن به شما لینک داده شده است را مشاهده کنید.
نکته مهم در مورد لینکهای موجود در قسمت Link Report
لینکهای نمایش داده در لینک ریپورت گول سرچ کنسول شامل تمامی لینکهایی است که به سایت شما داده شده است. اگر لینکی را با استفاده از disavow tool حذف کردهاید همچنان در این قسمت نمایش داده خواهد شد.
نحوه ایجاد دسترسی برای سایر کاربران در گوگل سرچ کنسولدر گوگل سرچ کنسول امکان ایجاد دسترسی برای کاربران با سطوح دسترسی مختلف وجود دارد. بطور کلی در گوگل سرچ کنسول دو نوع دسترسی وجود دارد، مالک (Owner) و کاربر (User). در زیر به بررسی جزییات هریک از این سطوح دسترسی خواهیم پرداخت:
- Owner: سطح دسترسی Owner در کنسول جستجوی گوگل، دسترسی کامل به همه بخشهای سرچ کنسول دارد. Owner میتواند به تمامی گزارشات سرچ کنسول دسترسی داشته باشد، تنظیمات حساب را ویرایش کند و برای سایر کاربران دسترسی ایجاد و یا حذف کند.
- Full User : کاربران در مقایسه با Owner از دسترسی کمتری برخوردار هستند. یک «Full User» توانایی دسترسی به همه دادهها و گزارشات موجود در گوگل سرچ کنسول را دارد و تعدادی از امور مدیریتی را میتواند انجام دهد.
- Restricted User: دسترسی محدودی برای دسترسی به برخی از گزارشات سرچ کنسول دارد.
صرف وقت کافی برای تعیین سطح دسترسی مناسب برای کاربران مختلف در سازمان شما امری ضروری است. ایجاد دسترسی کامل و یکسان برای همه کاربران صحیح نیست. چون ممکن است یک کارمند رده پایین با دسترسی کامل اشتباها تنظیمات حساب سرچ کنسول شما را تغییر داده و منجر به تغییر دادههای گوگل سرچ کنسول شود. همچنین در صورت برون سپاری سئو سایت خود به یک شرکت خدمات سئو بهتر است دسترسی محدود برای مجری ایجاد کرده و پس از پایان پروژه دسترسی مجری را قطع کنید.
نحوه دسترسی به تنظیمات سطوح دسترسی کاربران در گوگل سرچ کنسول
نحوه اضافه کردن کاربر جدید به گوگل سرچ کنسول
سایر تنظیمات گوگل سرچ کنسولدر انتها به بررسی تنظیمات گوگل سرچ کنسول میپردازیم. در تصویر زیر بخشهای مختلف تنظیمات گوگل سرچ کنسول نمایش داده شده است. دو بخش اول مربوط به نمایش مالک حساب سرچ کنسول و کاربران دارای دسترسی به حساب سرچ کنسول هستند. در قسمت Associations سرویسهای متصل شده به سرچ کنسول نمایش داده میشود. در صورت اتصال گوگل سرچ کنسول به گوگل آنالیتیکس، همانند تصویر زیر گوگل آنالیتیکس در این قسمت نمایش داده خواهدشد.
قسمت Change of address در مواردی کاربرد دارد که قصد دارید آدرس دامنه سایت خود را تغییر دهید. در صورت انتقال سایت به دامنه جدید با تغییر آدرس در این صفحه میتوانید تغییر دامنه سایت را به عنوان مالک سایت رسما به گوگل اطلاع دهید. البته انتقال سایت به دامنه جدید بدون افت رتبه دارای نکات دیگری هم هست که در اینجا به آن نمیپردازیم.
آمار خزش (Crawling stats)گزارش بودجه خزش به شما نشان میدهد ربات گوگل کی و چگونه از سایت شما بازدید میکند. نرخ خزش بالا بیانگر سریع بودن ایندکس شدن مطالب سایت در گوگل است. کم بودن نرخ خزش باعث میشود مطالب سایت با تاخیر در گوگل ایندکس شود. هرچه گوگل از سایت شما بیشتر بازدید کند عملکرد سئو سایت شما بهتر خواهد بود.
گزارش خزش دارای سه قسمت زیر است:
- تعداد کل درخواستها
- حجم کل دانلودها
- میانگین زمان پاسخ
اطلاعات موجود در این قسمت به شما کمک میکند تا بفهمید گوگل سایت شما را چگونه میبیند.
پرسشهای متداول درباره گوگل سرچ کنسولتفاوت گوگل سرچ کنسول با گوگل آنالیتیکس چیست؟
گوگل آنالیتیکس کاربر محور است و اطلاعات موجود در آنالیتیکس مربوط به کاربرانی است که از سایت شما بازدید کردهاند. از طرف دیگر گوگل سرچ کنسول متمرکز بر موتور جستجو است و ابزارها و گزارشهای موجود در سرچ کنسول به شما کمک میکند تا رتبه سایت خود در گوگل را بهبود دهید.
کاربرد گوگل سرچ کنسول چیست؟گوگل سرچ کنسول به شما کمک میکند تا عملکرد وبسایت خود در گوگل را بسنجید و از سازگاری سایت خود با گوگل اطمینان حاصل کنید. این ابزار به شما کمک میکند صفحات پر طرفدار وبسایت خود را بشناسید و وضعیت رتبه سایت برای کلمات مختلف را بررسی کنید و بفهمید چه سایتهایی به سایت شما ارجاع لینک دادهاند.
منبع :نردبان
برچسب: ،